© The images & texts on these pages may not be reproduced, republished or mirrored on another webpage, website or printed without prior okay. We'll find out eventually when they are. © De beelden, de foto's en de teksten mogen zonder toestemming niet worden overgenomen, of zeg maar gepikt, zonder voorafgaande toestemming. Inderdaad, we komen er bijna altijd toch achter.


Modelauto 17 Maart 2010



SAAB 96 Neo Scale Model 1/18.


Na de faliekante klimaatvoorspellingen van de laatste tijd kwam de winter van 2009/10 als een buitenissige anticlimax. Belemmerd door sneeuw en gladheid kwamen sommige automobilisten zelfs pas tegen de ochtend thuis. Het Amstelveld in Amsterdam lag net als in de winter van 1962/63 onder een dik pak sneeuw, mijn Austin Seven die aan de grachtenkant stond geparkeerd weigerde te starten. Elke ochtend kwam er iemand van de garage om nieuwe trucs uit te proberen, ondertussen begon ik te denken aan een Saab, een merk dat bewezen had om tot ver beneden nul bedrijfsklaar te blijven. Aan de kant van het Amstelveld lagen de kolenschuiten Dogger, waar mannen en vooral vrouwen stonden om twee zakjes drietjes achterop de fiets naar huis te brengen, of op de achterklep van de Seven, wat mij een paar werd gevraagd. Eenmaal vroeg een oude vrouw of ik de zakjes ook naar boven wilde brengen, over een steile smalle trap naar drie hoog in de Utrechtsedwarsstraat.

Het voorjaar kwam en het groen liep weer uit. De Austin werd toch niet door een Saab vervangen maar door een Citroën DS die gelukkig altijd startte. Voor het Zweedse modemerk Melka werden we door de reclameman Peter Heussen van het toenmalige reclamebureau Schiferli gevraagd om een introductiecampagne te maken, waarvoor we ook de foto's zouden creëren. Kwalitatief was het een prachtig merk, maar bij het publiek toen nog onbekend. Door in te haken met het nieuwe model van Saab dachten we mooi opvallend het merk in de picture te zullen brengen. De main visual zou gemaakt worden door Ed Suister, wiens studio ook op de Prinsengracht was gevestigd. Daarvoor bedachten we een foto te maken met de eigenzinnige auto van de Zweedse vliegtuigfabriek, met destijds twee aantrekkelijk ogende modellen jonge bekende Nederlanders uit de toneelwereld, Loesje Hamel en Will van Selst.

Op de dag van de opnamen kwam de Saab van de importeur het Amstelveld op rijden, met het geluid dat aan een sophisticated klein privéjachtvliegtuig deed denken. Met de fotomodellen in de Panhard van Ed reden we naar Het Gooi. In de foto waren ze als het ware gekomen met de Saab en flirtten ze in hun sportieve oogstrelende kleding rond een berkenboom schuin tegenover de Lage Vuursche.
Toen ik na veel lonken uiteindelijk zo ver was om zelf een Saab te kopen werd ik met oorverdovende snelheid door de dealer in Naarden gedemonstreerd wat voor een uitzonderlijke rallywegligging de rond het Naardermeer laagvliegende bolide eigenlijk had, maar op mijn vraag voor welke prijs hij mijn Mercedes 280 zou kunnen inruilen werd ik na herhaaldelijke telefoontjes niet terug gebeld.

De Saab 96 die bijna vijftig jaar later, in Januari 2010 per verrassing op het besneeuwde Amstelveld werd geparkeerd (op Spykerbanden?) , was een model in de schaal 1:18 van Neo Scale Models, dat werkelijk zo mooi natuurgetrouw en gedetailleerd werd nagebouwd dat je de schaal echt er wel zou moeten bij vermelden.

Foto's Hans Arend de Wit







SAAB Support Convoy.

SAAB 92 en 93.

SAAB 96.


Phlog


The Features.